Ekipa Šole za nastopanje Bast

Uroš Skulj

Uroš uči učence osnovne B-Boy (Breakdance) elemente, da tečajniki lahko razvijejo občutek dela s tlemi ter okolico. Poleg vaj za ritem se učenci spoznajo z deli Breakdance-a kot so Top Rocks, Footwork, Power Moves in Freeze-i, ki se jih naučijo uporabljati kot povezana celota. Veliko je poudarka na čistosti izvajanja gibov, ki so uvedeni v krajšo koreografijo in učenju ter povezovanju vseh elementov v lasten način plesa. Naučili se boste, da B-Boying ni samo akrobatika ampak je tudi izražanje samega sebe skozi kreativnost v plesu.
Več o učitelju

Lucija Velkavrh

Lucija vsakotedensko pripravlja energične treninge in priprave na različne nastope. V Šoli za Nastopanje Bast uči Jazz – od tekmovalnih skupin, pa vse do rekreativnih in osnovnošolskih. Skozi svoje preteklo znanje in izkušnje pomaga plesalcem, da se privadijo nastopanja ter se spoznajo z različnimi stili Jazz (Modern Jazz, Contemporary, Show Dance). Poudarja čustveno izražanje preko gibov (music interpretation) in tehnike, s katerimi se vsak plesalec lahko plesno in odrsko razvija.
Več o učitelju

Miljan Nojič

Za vse mlade in mlade po srcu, vas bo Miljan popeljal v pester svet Hip Hopa. V Bastu uči Hip Hop člane (od 14 let dalje) in Hip Hop člane 2 (znane tudi kot Hip Hop za mame).

Meta Erženičnik

Meta vodi pevske pop delavnice ter individualne ure. Pri urah petja daje povdarek predvsem na to, kako izboljšati pevsko kondicijo, tehniko in interpretacijo ter kako premagati tremo.
Več o učitelju

Ivi Rožič

Ivi uči učence vseh let prve elemente Breakdance-a. S pomočjo vaj za moč in raztegovanje, koreografij ter bboy gibov se naučijo premikati po tleh, pridobijo moč in eksplozivnost, potrebno za izvedbo trikov ter spoznajo kaj pomeni Top Rock, Footwork, Power Moves in Freezes. S koreografijami poskrbi, da prisotni začnejo prepoznavati različne ritme v pesmih in se naučijo dela v skupini. Učenci so prav tako deležni nastopov na Bast Eventih, kjer izkusijo nastopati in izvesti naučene koreografije tudi v praksi.
Več o učitelju

Jan Kozin

Jan uči naše najmlajše osnovnih korakov in gibov skozi popularne Hip Hop stile. Učil se je pri različnih učiteljih in legendah kot so Dante7, Aleš Gorišek, Miha Furlan, Roman Urek... Poleg Hip Hopa se uri tudi v Break Dance plesni zvrsti pri Urošu Skulj.

Tina Chelleri

Tina uči skupaj z Janom tečaj Salse & Bachate. Tečaje vodita na zabaven in sproščen način skozi poglobljeno znanje in učenja uporabe plesa. Tina spodbuja predvsem plesalke, da se povežejo s svojo ženstvenostjo in jo preko plesa čim bolj vpeljejo v svoje življenje. Skozi različne figure, želi plesalkam približati naravno žensko lahkotnost in samozavest. Pri plesalcih pa poudarja predvsem pravilno vodenje plesalke, saj ta omogoča veliko svobode in improviziranja na samem plesišču.

Jan Magdić

Jan uči skupaj s Tino tečaj Salse & Bachate. Je glasbenik z 20-letnimi izkušnjami v različnih zasedbah, največ jih je nabral v pihalnih in simfoničnih orkestrih, saj je šolan klasični tolkalist, ki pa se z veseljem poda v karibske ritme in inštrumente. Prav ta značilnost mu pomaga, da tečajnikom hitreje približa glasbo, da jo ti lažje začutijo in dopolnijo z gibi teles. Sam meni, da je sproščenost poglavitnega pomena ko govorimo o plesu, zato so njegovi tečaji izjemna mešanica dobre volje in trdega dela.

Ajda Demšar

Ajda je plesalka, ki je svojo plesno pot začela že v vrtcu. Plesala je v večih plesnih šolah kot sta Bolero in Urška. Učila je v svojem domačem kraju, na osnovni šoli Maksa Pečarja. Otroci so se pri njej učili osnovnih hip hop korakov in v toplem ozračju treningov dobivali prve občutke z nastopov ter srečevanja s publiko. V šoli za nastopanje Bast je plesala v hip hop pro skupini.
Danes svoj čas posveča jazzu pri Luciji Velkavrh. V šoli za nastopanje Bast je prevzela tudi vlogo organizatorke plesnih predstav, ki jih prirejamo vsako leto.

Damjan Cilenšek

Damjan skrbi v Bastu, da vsi veliki dogodki potekajo brez prekinitev in neprijetnih zvokov. Skrbi za Bastovo ozvočenje tudi na prireditvah izven plesne šole po Sloveniji.
Damjan je administrator strani www.bast.si ter foruma.