Vprašanja

Katere tečaje lahko obiskujem v Šoli za nastopanje Bast?

V Bastu lahko obiskuješ:
- plesne tečaje: hip hop, jazz balet, break dance, disco dance in house
- tečaje solo petja

Skupine so prirejene različnim starostim in nivojem predznanja, za osnovnošolce organiziramo tudi tečaje po pouku na nekaterih osnovnih šolah.

Če želiš, se lahko odločiš tudi za individualne ure.

Kaj je to open class?

To je vaja, ki se jo lahko udeleži vsakdo, kadarkoli. Ni potrebno, da si v skupino vpisan-a od začetka šolskega leta in si stalni član / članica Šole za nastopanje Bast.
Skupine v Bastu se razlikujejo glede na težavnost in starost udeležencev. Predlagamo, da se z učiteljem ali z našim receptorjem posvetuješ, katere vaje so zate primerne. Za nasvet nas lahko seveda vprašaš tudi po elektronski pošti.

Koliko moram biti star-a, da se lahko vpišem?

Za vpis v tečaje Šole za nastopanje Bast, ki potekajo dvakrat tedensko, moraš biti star-a najmanj 7 let. Za mlajše otroke plesne in pevske tečaje vodimo enkrat tedensko na njihovih osnovnih šolah.
Klikni za seznam osnovnih šol, na katerih smo prisotni.

Kako se včlanim v Šolo za nastopanje Bast?

Vpis v sezono 2017/2018 se bo pričel s 5. septembrom in bo potekal skozi celo šolsko leto, v skladu z razpisanimi skupinami.
Vpišeš se lahko pred vsako vajo (klikni za urnike in zemljevide). Naš receptor ti bo z veseljem pomagal pri izbiri primerne skupine glede na starost in predznanje.
Med šolskim letom je najbolje, da kar prideš na vajo skupine, ki te zanima. Če prideš 15 minut prej, lahko opraviš vse formalnosti.

Koliko znaša mesečna šolnina in koliko stane posamezen open class?

Klikni sem za cenik

Ali potrebujem predhodno znanje za vpis na vaše tečaje?

V Bastu ponujamo začetne in nadaljevalne tečaje plesa in petja. Za vpis na začetni tečaj ni potrebno predhodno znanje.

Kaj naj oblečem?

Na pevske vaje pridi oblečen-a kakor te je volja, le pas naj ne bo preveč zategnjen.
Na plesne vaje pridi v trenirki, mikici in čistih supergah.

Ali lahko takoj, ko se včlanim v Bast, nastopam?

Vsi člani, ki redno obiskujejo vaje, lahko nastopajo na naših Bast Eventih, ki jih prirejamo do 4 krat letno. Tisti, ki nastopanje že bolj obvladajo, nastopajo tudi na raznih drugih prireditvah (Fešta na Fužinah, Miss Športa, Pikin Dan, Študentska Arena …)
in TV oddajah ter videospotih (Hitov festival, Izbor Miss Slovenije, EMA, Melodije Morja in Sonca,...).

Ali je res, da se ukvarjate z mjuzikli?

V Festivalni dvorani smo leta 2003 nastopali z mjuziklom Predbožična mora. Na Bast eventu junija 2006 smo predstavili kratek pop mjuzikal - Bast story. Na Božičnem Bast Eventu decembra 2007 v Kulturnem domu Črnuče smo predstavili drugi del Bast story. Prvo veliko produkcijo smo predstavili v letu 2009 na bežigrajski gimnaziji z naslovom SANJE NJE. Tudi naša zadnja predstava I KNOW I CAN je navdušila gledalce prizorišča Stara Elektrarna - obe ponovitvi sta bili razprodani.
Na pevskih vajah se poleg ostalih stilov petja učimo tudi petja za mjuzikle. Plesalci se koreografije za mjuzikle naučijo po potrebi.
Zanimanje za mjuzikel je iz sezone v sezone večje.

Ali bom lahko nastopal-a tudi na TV?

Šolo za nastopanje Bast pogosto povabijo k sodelovanju v TV oddajah, TV showih in Videospotih.
Če si vztrajen-na, ti priložnost za nastop na TV ne uide.

Kako lahko kontaktiram Šolo za nastopanje Bast?

Najlažje je, če pokličete telefonsko številko 051-244-522 ali pošljete elektronsko pošto na info@bast.si. Možno nas je tudi "klikniti" na Facebook profilu pod FB.com/bast.si.
Vedno se lahko tudi oglasite na našem sedežu na naslovu Ob železnici 14 v Ljubljani.