Sanje Nje, glasbeno plesna predstava Šole za nastopanje Bast

Plesno pevska predstava o plesalki, ki je v Božičnem času med vsemi ljudmi osamljena.

Najboljši plesalci in tekmovalci Šole za nastopanje Bast z bendom

V predstavi nastopajo najboljši plesalci, člani tekmovalnih skupin Šole za nastopanje Bast. Na velikem odru, osvetljeni z reflektorji in ob spremljavi benda so pripravili zgodbo, v kateri se lahko s kancem domišljije prepozna vsak. Nekateri prepoznamo svojo vsakdanjo razpetost med sanjami in realnostjo, drugi pa spomine na svojo mladost in upanje.

Vsebina

Zgodba se začne na treningu v plesni šoli, kjer ima veliko prijateljev. Nek plesalec se ji zdi simpatičen.
Po koncu treninga se odpravi domov, hodi po hladni, vetrovni ulici. Gre mimo izložb, ki jo vabijo in silijo naj kupi vse, kar se ji ponuja, a nima dovolj denarja. Ko pride mimo izložb sreča njega. Zapleteta se v debato in sprva zgolj kolegialen odnos preraste v navdušenje. Vedno bolj sta si všeč.
Pride domov. Ker je zaradi plesa veliko odsotna, vsi nekaj hočejo od nje. Božična večerja je zanjo prava muka. Medtem ko oče, mati in sestra begajo po kuhinji, njene misli odtavajo.
Ugotovi, da je zaljubljena, a sama. Prijazne vile jo nežno spravijo v dobro voljo in odpravi se na nočni sprehod.
Sreča klateže, ki jim da svoj zadnji denar. Oni ji v zahvalo kažejo kaj znajo in med prikazom uličnih spretnosti se pojavi on, v družbi prijateljev. Vsi ti fantje si neskončno želijo, da jih kdo opazi. Nasmeje se, vendar jih ima dovolj in odide.
Na prizorišču ostane on, njena simpatija, s prijatelji. Tudi on se izpove, da je nor nanjo, a ona njegove izpovedi ne sliši.
Dogajanje preseka božična povorka. Palčki kažejo svoje spretnosti, vzdušje je zares božično.
Ona in on sta vsak na svoji strani mesta in mislita eden na drugega. Spoznala sta, da želita biti skupaj in odločita se, da se poiščeta. A kaj, ko njo zadržuje družina, njega pa prijatelji.
Spet jima priskočijo na pomoč dobre vile, ki odpirajo srca njene družine in klateži, ki s svojo preprosto modrostjo odvračajo njegove prijatelje od velike neumnosti – zaviranja ljubezni. Oba premagata ovire in se najdeta, obkrožena s svetom, kjer je najpomembnejša stvar ljubezen.

Informacije

Premiera predstave bo v sredo, 23. decembra 2009, v veliki dvorani Gimnazije Bežigrad v Ljubljani, s pričetkom ob 19:30.

Cena vstopnice je 10 €, za študente in dijake 5 €.
Vstopnice lahko rezervirate na tel. št. 040-247-411 ali na e-pošto info@bast.si .

Vljudno vabljeni.