Nova Bastova Dvorana

V bivših prostorih Saturnusa, Ob železnici 22 v Ljubljani, smo Bastovci 30.8.2013 otvorili novo plesno-pevsko dvorano na vzhodu Ljubljane. Na prireditvi so se zbrali naši plesalci, pevci, njihovi starši, podporniki kot so npr. novinarji časnika Zeleni glas, Red bull kot sponzor energijske pijače, medijski portal Motus in ostali gosti, ki jih je zanimalo, kaj se dogaja. Prireditev je slikala Alja Kink, za glasbo je skrbel DJ Vini, za hrano in ostalo pijačo pa smo Bastovci poskrbeli kar sami.

Prireditev smo pričeli ob 18:00 s tradicionalnim, sedmim, uličnim nastopom imenovanim Street Show. Za nastop smo začeli vaditi že v drugi polovici avgusta in ga bomo predstavljali po Sloveniji še približno mesec dni od otvoritve.

Nastopalo je 30 Bastovcev v Hip Hop, Jazz, Break dance in Dancehall plesnih stilih ter dveh pevskih solo točkah. Vse skupaj je trajalo 20 min, nakar je sledil govor s strani predsednika KD Bast, Uroš Skulj-a.

V govoru je povedal, da se Bast seli v nove prostore, se zahvalil za podporo vsem, ki so prišli in vsem, ki podpirajo dejavnosti, ki jih Bast izvaja. Posebna zahvala gre;
* Sing -u (finančna podpora, brez njih se Bast ne bi mogel preseliti),
* Aroni (pomoč pri najemnini in prehodu v nove prostore),
* Alu-Jurman (za strokovno pomoč pri razstavitvi ogledal in hiter odzivni čas),
* Bastovim učiteljem in Jure-tu Gostinčar-ju, ki so darovali svoj čas za Bastov plesni tabor,
* Bastovcem in ostalim, ki so se udeležili Bastovega poletnega tabora,
* Vsem Bastovcem, ki so pomagali pri pripravi dvorane,
* Družini Osovnikar,
* Družini Jurak,
* Družini Kozin,
* Red bull (za energijsko pijačo),
* DJ Vini -ju,
* Alji Kink Photography,
* Pizzariji Pinki (za hlajenje pijače),
* Filip-u Hočevarju,
* Tiskarni Mimo,
* medijskemu portalu Motus,
* časniku Zeleni glas,
* medijskemu portalu Parada plesa.

Sledil je slavnostni razrez traku, s čimer so vsi Bastovci skupaj uradno otvorili dvorano.

V zgornjih prostorih so vse goste čakale osvežitve, zbirali so se prostovoljni prispevki in vrtela se je dobra glasba s strani DJ Vinija.

"V imenu Basta bi se rad še enkrat zahvalil vsem našim podpornikom, gostom, ki so si vzeli čas in prišli na otvoritev ter našim tečajnikom, ki so s srcem in trudom poskrbeli, da je bil današnji dan mogoč. Hvala vsem! Bastovci smo velika družina, kar smo danes ponovno potrdili," je sporočil Uroš Skulj ob koncu prireditve.