Avdicija za Hip Hop pro skupino

Plesalke in plesalci so se pred dvorano v Zeleni jami pričeli zbirati že dvajset minut pred ob 19. uri napovedano avdicijo za Bastovo Hip Hop pro skupino.

Več kot trideset plesalcev se je pod vodstvom Mihe Furlana skupaj ogrelo in nato v zelo kratkem času dvajsetih minut naučilo zahtevno hip hop koreografijo.

Plesalke in plesalci so imeli na voljo deset minut za ponavljanje in treniranje koreografije. Medtem je komisija, ki so jo sestavljali Lucija Velkavrh, Aleš Gorišek in Miha Furlan, uredila avdicijske liste, ki so jih izpolnile plesalke in plesalci, ter pripravila ocenjevalne obrazce.
Ocenjevali so hitrost, obrate, izraznost, spomin, ritem in splošni vtis.

Nekaj plesalk in plesalcev se je odločilo, da se na avdiciji le preizkusijo, saj so ocenili, da sodelovanje v Hip Hop pro skupini Šole za nastopanje Bast zahteva preveč treningov in odrekanja, glede na njihove prenatrpane urnike.

Ob 20h se je začelo zares. Plesalke in plesalci so dva po dva prihajali v plesno dvorano in v dveh poizkusih pokazali komisiji svoje sposobnosti. Treme je bilo veliko, vendar so ob izdatnem opogumljanju s starni komisije vsi nekako priplesali do konca.

Po avdiciji je bilo zadovoljnih obrazov veliko. Vsekakor je bila za vse to enkratna življenjska izkušnja.